[Openvas-discuss] Problem with nvt in gsa

Alicia Smith asmith at neospire.net
Mon Mar 14 18:00:15 CET 2011


I've been reading through some archives, and haven't found an answer for
this yet. Any help is much appreciated.

While there was one similar issue it turned out to be a mismatch of beta
and 3.1 versions.

 

I don't believe I have that problem - but I'm still having an issue with
GSA returning the following:

 

Internal error: get_feed_oap:762


An internal error occurred while getting the feed. The current list of
feeds is not available. Diagnostics: Failure to receive response from
administrator daemon.

 

Everything appears to be listening on the correct port:

 

tcp        0      0 0.0.0.0:9390                0.0.0.0:*
LISTEN      1657/openvasmd

tcp        0      0 0.0.0.0:9391                0.0.0.0:*
LISTEN      1564/openvassd: wai

tcp        0      0 0.0.0.0:9393                0.0.0.0:*
LISTEN      1522/openvasad

tcp        0      0 10.4.2.19:80                0.0.0.0:*
LISTEN      3082/gsad

tcp        0      0 10.4.2.19:80                10.3.3.142:1419
ESTABLISHED 3082/gsad

 

 

These are the installed versions (from atomic on CentOS5):

openvas-libraries-4.0.3-1.el5.art

openvas-scanner-3.2.2-3.el5.art

openvas-manager-2.0.1-3.el5.art

openvas-cli-1.1.2-1.el5.art

openvas-glib2-2.22.5-1.el5.art

openvas-administrator-1.1.1-1.el5.art

 

Running the command:

 

omp -v -X '<describe_feed/>' -u <user> -w <pass> -p 9393

 

Yields:

 

lib   xml-Message: <= <authenticate_response status="200"
status_text="OK"/>

 

Sending to manager: <describe_feed/>

(omp:3927): lib  serv-DEBUG:    send 16 from <describe_feed/>[...]

(omp:3927): lib  serv-DEBUG: => <describe_feed/>

(omp:3927): lib  serv-DEBUG: => done

lib   xml-Message:    asking for 1048576

 

Failed to read response.

 

This is all that is in the openvasad.log:

ad  admin:UNKNOWN:2011-03-14 10h18.15 CST:3221: file
/builddir/build/BUILD/openvas-administrator-1.1.1/src/admin.c: line 921
(openvas_get_sync_script_description): assertion failed: (*description)

lib  auth:WARNING:2011-03-14 10h26.43 CST:3530: Authentication
configuration could not be loaded.

 

ad   main:CRITICAL:2011-03-14 10h26.43 CST:3531: main: failed to bind
administrator socket: Address already in use

 

ad  admin:UNKNOWN:2011-03-14 10h36.03 CST:3928: file
/builddir/build/BUILD/openvas-administrator-1.1.1/src/admin.c: line 921
(openvas_get_sync_script_description): assertion failed: (*description)

ad  admin:UNKNOWN:2011-03-14 10h46.39 CST:4950: file
/builddir/build/BUILD/openvas-administrator-1.1.1/src/admin.c: line 921
(openvas_get_sync_script_description): assertion failed: (*description)

ad  admin:UNKNOWN:2011-03-14 10h53.10 CST:5217: file
/builddir/build/BUILD/openvas-administrator-1.1.1/src/admin.c: line 921
(openvas_get_sync_script_description): assertion failed: (*description)

 

 

 

 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20110314/02086362/attachment.html>


More information about the Openvas-discuss mailing list