[Openvas-discuss] OMP 2.0 modify_config woes

Reed Swenson fleureed at gmail.com
Tue Mar 22 22:44:52 CET 2011


Please disregard.  I figured out what I was doing.  The <value> node in
modify_config must be base64 encoded, but the <value> node in the
<preference> structure is not base64 encoded.

On Tue, Mar 22, 2011 at 3:50 PM, Reed Swenson <fleureed at gmail.com> wrote:

> I am having some difficulty updating a preference through the modify_config
> command.
>
> The following log details what I'm doing.
>
> First, I copy an existing config so that I have something fresh to work
> with...
> DEBUG test_log: Sending: <?xml version="1.0"?>
> <create_config>
>   <copy>daba56c8-73ec-11df-a475-002264764cea</copy>
>   <name>Test_2011-03-22_15:16:19</name>
> </create_config>
>
> DEBUG test_log: RECEIVED: <?xml version="1.0"?>
> <create_config_response status="201" status_text="OK, resource created"
> id="17cc6eb8-a126-4473-87fb-d7c9dbc79625"/>
>
> Then I pull in the details of the configuration I just created.
> DEBUG test_log: Sending: <?xml version="1.0"?>
> <get_configs sort_field="name" families="1"
> config_id="17cc6eb8-a126-4473-87fb-d7c9dbc79625" preferences="1"/>
>
> DEBUG test_log: RECEIVED: <?xml version="1.0"?>
> <get_configs_response status="200" status_text="OK">
>   <config id="17cc6eb8-a126-4473-87fb-d7c9dbc79625">
>     <name>Test_2011-03-22_15:16:19</name>
>     <comment/>
>     ...
>     <preferences>
>       ...
>       <preference>
>         <nvt oid="1.3.6.1.4.1.25623.1.0.801822">
>           <name>Nmap NSE: Citrix Enum Servers XML</name>
>         </nvt>
>         <name>http.pipeline :</name>
>         <type>entry</type>
>         <value/>
>       </preference>
>       ...
>     </preferences>
>   </config>
> </get_configs_response>
>
> I issue the modify config command.
> DEBUG test_log: Sending: <?xml version="1.0"?>
> <modify_config config_id="17cc6eb8-a126-4473-87fb-d7c9dbc79625">
>   <preference>
>     <nvt oid="1.3.6.1.4.1.25623.1.0.801822"/>
>     <name>Nmap NSE: Citrix Enum Servers XML[entry]:http.pipeline :</name>
>     <value>NEW VALUE</value>
>   </preference>
> </modify_config>
>
> DEBUG test_log: RECEIVED: <?xml version="1.0"?>
> <modify_config_response status="200" status_text="OK"/>
>
> Then I pull the config again to verify my change.
> DEBUG test_log: Sending: <?xml version="1.0"?>
> <get_configs sort_field="name" families="1"
> config_id="17cc6eb8-a126-4473-87fb-d7c9dbc79625" preferences="1"/>
>
> DEBUG test_log: RECEIVED: <?xml version="1.0"?>
> <get_configs_response status="200" status_text="OK">
>   <config id="17cc6eb8-a126-4473-87fb-d7c9dbc79625">
>     <name>Test_2011-03-22_15:16:19</name>
>     <comment/>
>     <preferences>
>       ...
>       <preference>
>         <nvt oid="1.3.6.1.4.1.25623.1.0.801822">
>           <name>Nmap NSE: Citrix Enum Servers XML</name>
>         </nvt>
>         <name>http.pipeline :</name>
>         <type>entry</type>
>         <value></value>
>       </preference>
>       ...
>     </preferences>
>   </config>
> </get_configs_response>
>
> Even though it says that the configuration took, I do not see my new
> preference value in the details...
>
> Any ideas?
>
> Thanks in advance!
> Reed
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20110322/d3b22a64/attachment.html>


More information about the Openvas-discuss mailing list