[Openvas-discuss] OpenVas 6.0 Scans not showing as "Complete"

Brian Diehl BDiehl at christensenfarms.com
Thu Dec 19 23:52:46 CET 2013


I am running openvas 6.0 on a Ubuntu 12 server.  I have OpenVas successfully scanning my server network.  When I run a task it will complete properly and show the task as complete.  However, when I look at the scan report and scroll down to the list of servers "Filtered Results" they will all show "(not finished)".  The hosts all have the a "start time", but all of them will have "not finished" for the end time.  When I look at the scan results everything appears to be there.  If I look at the "log" information in the scan results no error messages show up.  On the server side I don't find any zombie processes either.



I have also reviewed the openvas scanner, manager, and admin daemon logs.  One thing I did notice is a "SIGSEGV" error in the openvassd.messages file.



[Fri Dec 13 19:39:20 2013][22982] user om starts a new scan. Target(s) : 10.10.10.46, with max_hosts = 20 and max_checks = 4

[Fri Dec 13 19:39:20 2013][22982] user om : testing 10.10.10.46 (::ffff:10.10.10.46) [23154]

[Fri Dec 13 19:39:20 2013][23154] user om : new KB will be saved as /usr/local/var/lib/openvas/users/om/kbs/10.10.10.46

[Fri Dec 13 19:41:05 2013][23825] Communication closed by client

[Fri Dec 13 19:41:44 2013][24307] Communication closed by client

[Fri Dec 13 19:42:15 2013][24677] Communication closed by client

[Fri Dec 13 19:42:46 2013][24758] Communication closed by client

[Fri Dec 13 19:43:17 2013][24923] Communication closed by client

[Fri Dec 13 19:43:19 2013][23154] SIGSEGV occured !

[Fri Dec 13 19:43:19 2013][22982] user om : test complete

[Fri Dec 13 19:43:19 2013][22982] Total time to scan all hosts : 257 seconds



Here is what is in the openvasmd log for the same scan:

event task:MESSAGE:2013-12-13 13h39.02 CST:22983: Status of task cfse-sl01t (943325f0-cdfa-4d1d-b396-2f87845b257a) has changed to Running

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h39.58 utc:23395: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h41.05 utc:23824: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h41.14 utc:23892: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h41.44 utc:24305: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h42.15 utc:24676: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h42.46 utc:24757: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event auth:MESSAGE:2013-12-13 19h43.17 utc:24922: Authentication success for user admin (5f8492db-d363-43f8-b32d-81fae56e12a8)

event task:MESSAGE:2013-12-13 13h43.19 CST:22983: Status of task cfse-sl01t (943325f0-cdfa-4d1d-b396-2f87845b257a) has changed to Done



Finally, this is what was in the openvassd.dump log file:

[2022](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/ssl_cert_details.nasl) Syntax error with set_kb_item() [null value for name 'HostDetails/Cert//fprSHA1']

Unknown command 'image' passed to cert_query

[2022](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/ssl_cert_details.nasl) Syntax error with set_kb_item() [null value for name 'HostDetails/SSLInfo/3389']

[2022](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/ssl_cert_details.nasl) nasl_keys: bad variable #0 skipped

hg_get_name_from_ip: resolved to name cfse-sl01t.se.christensenfarms.com

SSH-DEBUG: Host 10.10.10.46: no extended credentials configuration.

[23628]() Negative integer index are not supported yet!

[23628](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/smb_enum_services.nasl) ord() usage : ord(char)

[23628]() Negative integer index are not supported yet!

[23628](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/smb_enum_services.nasl) ord() usage : ord(char)

[23628]() Negative integer index are not supported yet!

[23628](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/smb_enum_services.nasl) ord() usage : ord(char)

[23628]() Negative integer index are not supported yet!

[23628](/usr/local/var/lib/openvas/plugins/smb_enum_services.nasl) ord() usage : ord(char)



So, how do I troubleshoot this problem?  Thanks for any help you can provide.



Brian Diehl

Christensen Farms IT Manager

Phone: 507-794-8585







-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20131219/2f1c303d/attachment.html>


More information about the Openvas-discuss mailing list