[Openvas-discuss] Problem scanning host after migrating OpenVAS 8 from one system to another

Eero Volotinen eero.volotinen at iki.fi
Tue Aug 25 06:56:25 CEST 2015


please check out all logs from /var/log/openvas/*

Eero

2015-08-24 15:04 GMT+03:00 Deepak Jha <deepak at eventtracker.com>:

> Hi,
>
>
>
> Thanks for your response
>
>
>
> Yes OpenVAS is configured correctly and everything fine .Once I copied
> tasks.db from old server to new server (want to migrate OpenVAS from one
> system to another) the problem started.
>
>
>
> ps aux | grep openvas
>
> root      1773  0.0  0.0 112640   964 pts/0    S+   08:01   0:00 grep
> --color=auto openvas
>
> root      2595  0.2  2.6 283288 103596 ?       SL   Aug21  10:11 openvasmd
>
> root     29355  0.0  0.7 206864 28888 ?        Ss   Aug20   4:10
> openvassd: Waiting for incoming connections
>
>
>
>
>
> Actually I am trying to migrate OpenVAS 8 installation from one host to
> another.
>
> Is there any steps which I should follow?
>
>
>
> Regards,
> Deepak Jha
>
>
>
> *From:* eero.t.volotinen at gmail.com [mailto:eero.t.volotinen at gmail.com] *On
> Behalf Of *Eero Volotinen
> *Sent:* Monday, August 24, 2015 5:05 PM
> *To:* Deepak Jha <deepak at eventtracker.com>
> *Cc:* openvas-discuss at wald.intevation.org
> *Subject:* Re: [Openvas-discuss] Problem scanning host after migrating
> OpenVAS 8 from one system to another
>
>
>
> Hi,
>
> what is output of ps aux | grep openvas ?
>
> is redis running and correctly configured?
>
>
> --
>
> Eero
>
>
>
> 2015-08-21 15:35 GMT+03:00 Deepak Jha <deepak at eventtracker.com>:
>
> Hi,
>
>
>
> I was running openvas8 smoothly on one Linux box (Cent OS 7.0).
>
> I had to move OpenVAS to the vm on another host.
>
>
>
> I installed cent OS 7 and OpenVAS 8 using atomic on new system. Copied
> task db from old system to new system in OpenVAS db path.
>
> I am able to login to GSA console and see all the tasks and configurations.
>
>
>
> But when I try to run scan of host I get error message as below.
>
>
>
> Operation: Start Task
>
> Status code: 503
>
> Status message: Service temporarily down.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> Regards,
> Deepak Jha
>
>
> _______________________________________________
> Openvas-discuss mailing list
> Openvas-discuss at wald.intevation.org
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150825/c60ca931/attachment.html>


More information about the Openvas-discuss mailing list