[Openvas-discuss] OpenVAS Installation : Error :redis-server is not running or not listening on socket: /tmp/redis.sock

prasad mehta prasad_mehta23 at yahoo.co.in
Thu Jul 16 18:57:17 CEST 2015


Hello, I have installed the OpenVAS setup on RHEL 7 Linux machine. The installation is successful & I am able to get WEB UI for OpenVAS. But there is no result in scanning. Only seeing error in severity. So I run the OpenVAS Check Setup utility & found that the scanner is installed, but getting below error for redis server . Error :redis-server is not running or not listening on socket: /tmp/redis.sock Erro: Your OpenVas 8 installation yet not complete I confirmed that , the server have updated redis package. Can you please help me on how to proceed on this?
Anyone know the solution on redis server error? 


     On Thursday, 16 July 2015 7:23 PM, "Mehta, Prasad" <prasad.mehta at westpac.com.au> wrote:
   

  <!--#yiv3258493543 _filtered #yiv3258493543 {font-family:Calibri;panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}#yiv3258493543 #yiv3258493543 p.yiv3258493543MsoNormal, #yiv3258493543 li.yiv3258493543MsoNormal, #yiv3258493543 div.yiv3258493543MsoNormal {margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri", "sans-serif";}#yiv3258493543 a:link, #yiv3258493543 span.yiv3258493543MsoHyperlink {color:blue;text-decoration:underline;}#yiv3258493543 a:visited, #yiv3258493543 span.yiv3258493543MsoHyperlinkFollowed {color:purple;text-decoration:underline;}#yiv3258493543 span.yiv3258493543EmailStyle17 {font-family:"Calibri", "sans-serif";color:windowtext;font-weight:normal;font-style:normal;}#yiv3258493543 .yiv3258493543MsoChpDefault {font-family:"Calibri", "sans-serif";} _filtered #yiv3258493543 {margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt;}#yiv3258493543 div.yiv3258493543WordSection1 {}-->Hello,    I have installed the OpenVAS setup on RHEL 7 Linux machine. The installation is successful & I am able to get WEB UI for OpenVAS.    But there is no result in scanning. Only seeing error in severity.    So I run the OpenVAS Check Setup utility & found that the scanner is installed, but getting below error for redis server .    Error :redis-server is not running or not listening on socket: /tmp/redis.sock    Erro: Your OpenVas 8 installation yet not complete    I confirmed that , the server have updated redis package.    Can you please help me on how to proceed on this?       Best Regards, Prasad Mehta B Wing Kensington, Powai, Mumbai, India T: +61 2 8374 0125 E: prasad.mehta at westpac.com.au    
Confidential communication
Westpac Banking Corporation (ABN 33 007 457 141)
Westpac Institutional Bank is a division of Westpac Banking Corporation


  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150716/15d98ad5/attachment.html>


More information about the Openvas-discuss mailing list