[Openvas-discuss] problems with binary packages both on ubuntu 14.04 and centOS 7

Eero Volotinen eero.volotinen at iki.fi
Fri Jul 31 13:13:54 CEST 2015


Try yum downgrade openvas-manager, this looks same problem as  in list
archives ..

Eero
31.7.2015 2.11 ip. "Gergő Narancs" <narancs.buddha at gmail.com> kirjoitti:

> Dear All!
>
> Current problems I have, that I can't use the openvas software at all,
> when using precompiled packages
> CentOS7+atomic repo:
>
> openvas-libraries-8.0.4-20.el7.art.x86_64
> openvas-cli-1.4.2-8.el7.art.x86_64
> openvas-smb-1.0.1-0.2.el7.art.x86_64
> openvas-manager-6.0.4-31.el7.art.x86_64
> openvas-scanner-5.0.4-22.el7.art.x86_64
> openvas-1.0-20.el7.art.noarch
> greenbone-security-assistant-6.0.4-18.el7.art.x86_64
>
> openvas-check-setup is OK
>
> problem: scan is successful, but when I click on the report, the list is
> empty, like there is no report at all.
> This host had been working fine for several months.
> After some pkg update, the sync/rebuild was hanging, but the last update
> fixed that bug and brought another one.
> Screenshots:
> tasks:
> [image: Szövegközi kép 3]
> Task details:
>
> [image: Szövegközi kép 1]
>
> report:
> [image: Szövegközi kép 2]
>
>
> This is a VM with 32CPU and 24GB RAM. So I guess resources are not to low
> ;)
>
> ********************
>
> I installed another server with ubuntu 14.04.2
> and used the PPA of Mohammad Razavi
> ii  libopenvas8
> 8.0.1-2                             amd64        remote network security
> auditor - shared libraries
> ii  openvas
> 6.0.1-4                             amd64        remote network security
> auditor - metapackage
> ii  openvas-cli
> 1.4.0-1                             amd64        remote network security
> auditor - cli
> ii  openvas-gsa
> 6.0.1-1                             amd64        remote network security
> auditor - web interface
> ii  openvas-manager
> 6.0.1-4                             amd64        remote network security
> auditor - manager
> ii  openvas-scanner
> 5.0.1-4                             amd64        remote network security
> auditor - scanner
>
> The problem: scan works, but can't find any vulnerabilites, only things
> like this
> [image: Szövegközi kép 4]
>
> but I know this host has some 'RED' problems.
> All updates/migrate/rebuild went successful.
> So this setup just can't find any real vulns. even when scanning full
> subnets of servers.
>
> openvas-check-setup is OK
>
> **********
>
> Please help me to get a working system ;)
>
> Thanks!
>
> _______________________________________________
> Openvas-discuss mailing list
> Openvas-discuss at wald.intevation.org
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150731/5100d4d8/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image.png
Type: image/png
Size: 19854 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150731/5100d4d8/attachment.png>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image.png
Type: image/png
Size: 31299 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150731/5100d4d8/attachment-0001.png>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image.png
Type: image/png
Size: 28755 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150731/5100d4d8/attachment-0002.png>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image.png
Type: image/png
Size: 82832 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20150731/5100d4d8/attachment-0003.png>


More information about the Openvas-discuss mailing list