[Openvas-discuss] Problem installing openvas 9 from Ubuntu packages

Eero Volotinen eero.volotinen at iki.fi
Wed Nov 4 14:05:32 CET 2015


And openvas-check-setup says that openvas manager is not running.

This.is usually fixed with systemctl restart openvas-manager.service

Eero
4.11.2015 2.59 ip. "Eero Volotinen" <eero.volotinen at iki.fi> kirjoitti:

> Well, logs says that some program is already using that port. Manager port?
>
> Someone said that running openvas-nvt-sync might fix this issue.
>
> Eero
> 4.11.2015 2.34 ip. "Ashok P Gowda" <ashokpgowda at hotmail.com> kirjoitti:
>
>> Hi Eero,
>>
>> Please find see openvas-checkup error below,
>>
>>  ERROR: OpenVAS Manager is NOT running!
>>         FIX: Start OpenVAS Manager (openvasmd).
>>         WARNING: Greenbone Security Assistant is listening on port 9392
>> 80, which is NOT the default port!
>>         SUGGEST: Ensure Greenbone Security Assistant is listening on one
>> of the following ports: 80, 443, 9392.
>>
>>  ERROR: Your OpenVAS-8 installation is not yet complete!
>>
>> Thanks
>> Ashok
>>
>>
>> ------------------------------
>> From: ashokpgowda at hotmail.com
>> To: eero.volotinen at iki.fi
>> Subject: RE: [Openvas-discuss] Problem installing openvas 9 from Ubuntu
>> packages
>> Date: Wed, 4 Nov 2015 18:01:14 +0530
>>
>> Hi Eero,
>>
>> Am getting below error, kindly help me to fix this,
>>
>> md   main:WARNING:2015-11-04 11h34.05 utc:5302: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>> md   main:WARNING:2015-11-04 11h34.08 utc:5873: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>> md   main:WARNING:2015-11-04 11h34.10 utc:6579: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>> md   main:WARNING:2015-11-04 11h34.12 utc:7248: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>> md   main:WARNING:2015-11-04 11h34.15 utc:7975: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>> md   main:WARNING:2015-11-04 11h34.17 utc:8741: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>> lib auth:   INFO:2015-11-04 12h11.48 utc:64219: Authentication
>> configuration not found.
>> lib auth:   INFO:2015-11-04 12h12.02 utc:64258: Authentication
>> configuration not found.
>> lib auth:   INFO:2015-11-04 12h12.47 utc:70083: Authentication
>> configuration not found.
>> md   main:WARNING:2015-11-04 12h12.55 utc:70117: Failed to bind manager
>> socket: Address already in use
>>
>> Thanks
>> Ashok
>>
>> ------------------------------
>> Date: Fri, 30 Oct 2015 12:22:19 +0200
>> From: eero.volotinen at iki.fi
>> To: steve.kuekes at physicianspharmacy.com
>> CC: openvas-discuss at wald.intevation.org
>> Subject: Re: [Openvas-discuss] Problem installing openvas 9 from Ubuntu
>> packages
>>
>> Hi,
>>
>> OpenVAS8 is latest stable, please install it on Centos 7 as UBuntu
>> packages are really "poor" quality.
>>
>> It's really simple to install on centos 7 ..
>>
>> Just install Centos 7.0 or greater (I think that 7.1 is latest version)
>>
>> Instructions:
>>
>> https://atomicorp.com/forums/viewtopic.php?f=31&t=8047
>>
>> "simplified version of installation":
>>
>> 1. step:
>>
>> add atomic repo:
>>
>> wget -q -O - http://www.atomicorp.com/installers/atomic | sh
>>
>> 2. step
>>
>> install
>>
>> yum -y install openvas
>>
>> Then just check with openvas-check-setup --v8 that everything works. You
>> might need to check redis configuration, but that is really simple
>>
>> Have a fun.
>>
>> br,
>> --
>> Eero
>>
>> 2015-10-28 16:31 GMT+02:00 Steve Kuekes <
>> steve.kuekes at physicianspharmacy.com>:
>>
>> I'm having a problem installing openvas 9 from Ubuntu packages on 14.04.
>> (I tried this for openvas 8 as well with the same results).
>>
>> I've followed the directions in
>>
>> https://launchpad.net/~mrazavi/+archive/ubuntu/openvas
>>
>> and installed from packages.
>>
>> When I do this step "sudo openvasmd --rebuild --progress"
>> I'm getting an error message in the openvasmd.log file and the rebuild
>> fails with the message of "Rebuilding NVT cache... failed"
>>
>> md   main:MESSAGE:2015-10-27 18h57.51 utc:22793:    OpenVAS Manager
>> version 6.1+beta1 (DB revision 150)
>> lib  serv:WARNING:2015-10-27 18h57.52 utc:22794: Failed to shake hands
>> with peer: A TLS packet with unexpected length was received.
>>
>> I've tried googling to figure out the problem.  This is keeping me from
>> completing the install.
>>
>> Thanks in advance for any help.
>>
>> Steve
>>
>> --
>> Steve Kuekes
>> CTO
>> Physicians Pharmacy Alliance
>> 118 MacKenan Drive, Suite 200
>> Cary, NC  27511
>> 919-465-5801 direct
>> 919-463-5555 main
>> 919-463-5566 fax
>>
>> steve.kuekes at physicianspharmacy.com
>>
>> _______________________________________________
>> Openvas-discuss mailing list
>> Openvas-discuss at wald.intevation.org
>> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss
>>
>>
>>
>> _______________________________________________ Openvas-discuss mailing
>> list Openvas-discuss at wald.intevation.org
>> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.wald.intevation.org/pipermail/openvas-discuss/attachments/20151104/486fd6a6/attachment.html>


More information about the Openvas-discuss mailing list