[Openvas-discuss] openvasmd --rebuild hangs

Fábio Fernandes fabiogfernandes at gmail.com
Mon Oct 10 19:38:16 CEST 2016


It seems the redis issue. Try as Christian said or erase OpenVAS data in Redis.

root at kali:/etc/openvas# redis-cli -s /var/lib/redis/redis.sock

redis
/var/lib/redis/redis.sock> keys *
1) "OpenVAS.__GlobalDBIndex"
redis /var/lib/redis/redis.sock> del OpenVAS.__GlobalDBIndex
(integer) 1

Fabio

> No dia 10/10/2016, às 17:44, Allyn Baskerville <allynb at adsne.com> escreveu:
> 
> From openvas-check-setup:
>        WARNING: OpenVAS Scanner is NOT running!
>        SUGGEST: Start OpenVAS Scanner (openvassd).
> 
> So I tried various switches with openvassd including simply "openvassd" and
> "openvassd --listen=0.0.0.0 --port=9393". It seems to be running:
> 
> [root at scanner ~]# netstat -anp|grep open
> tcp        0      0 0.0.0.0:9390            0.0.0.0:*               LISTEN
> 3239/openvasmd
> tcp        0      0 0.0.0.0:9391            0.0.0.0:*               LISTEN
> 1092/openvassd: Rel
> tcp        0      0 0.0.0.0:9393            0.0.0.0:*               LISTEN
> 2610/openvassd: Rel
> tcp6       0      0 :::9390                 :::*                    LISTEN
> 1133/openvasmd
> 
> but the openvas-check-setup still says it's not running. I've been searching
> for a solution, but I'm stumped. This is for a CentOS 7 system. Thanks
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Openvas-discuss [mailto:openvas-discuss-bounces at wald.intevation.org]
> On Behalf Of Christian Fischer
> Sent: Monday, October 10, 2016 9:42 AM
> To: openvas-discuss at wald.intevation.org
> Subject: Re: [Openvas-discuss] openvasmd --rebuild hangs
> 
> Hi,
> 
> On 10.10.2016 16:26, Allyn Baskerville wrote:
>> openvas-check-setup 2.3.2
> 
> try to update this to the latest available 2.3.3 first which is available
> here:
> 
> https://svn.wald.intevation.org/svn/openvas/trunk/tools/openvas-check-setup
> 
>> WARNING: OpenVAS Scanner is NOT running!
> 
> The scanner needs to be running if you want to rebuild with the scanner.
> 
>> However, the rebuild hangs indefinitely here:
>> 
>> openvasmd --rebuild --progress --verbose
>> 
>> Rebuilding NVT cache... \
> 
> This sounds like the common redis issue seen quite often in the past.
> Try to edit your redis.conf and comment out all "save" statements.
> Afterwards, stop redis, remove the dump.rdb (e.g. in /var/lib/redis) and
> start redis again.
> 
> Regards,
> 
> -- 
> 
> Christian Fischer | PGP Key: 0x54F3CE5B76C597AD Greenbone Networks GmbH |
> http://greenbone.net Neuer Graben 17, 49074 Osnabrück, Germany | AG
> Osnabrück, HR B 202460
> Geschäftsführer: Lukas Grunwald, Dr. Jan-Oliver Wagner
> _______________________________________________
> Openvas-discuss mailing list
> Openvas-discuss at wald.intevation.org
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss
> _______________________________________________
> Openvas-discuss mailing list
> Openvas-discuss at wald.intevation.org
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss




More information about the Openvas-discuss mailing list